cccccc

Home

Bureau

Woningen

Utiliteit

Bedrijven

Links

Contact

 

 

 

 

 

 

 

AUSMA ARCHITECTEN

AUSMA ARCHITECTEN                                            

Woonboerderij in Stad Groningen:

 

De bestaande toestand was een vervallen boerderij binnen een bouwblok ter hoogte van de Helperbrink. Hoewel de boerderij geheel was ingesloten door de omliggende bebouwing had de locatie kwaliteit.

Herbestemming van de bestaande boerderij was de wens van de opdrachtgevers, het bezitten van een boerderij midden in de stad.

Het woongedeelte van de boerderij is behoudens enkele aanpassingen gehandhaafd, het schuurgedeelte was in een zeer slechte staat en is opnieuw opgetrokken met hetzelfde volume.

De driedelige opbouw van de schuur is blijven bestaan. Op de plaats van de stallen zijn nu de eetkamer, bibliotheek en woonkamer gesitueerd.
Het middengedeelte (centrale hal) heeft een vide tot aan de nok. Deze nok is voor een groot deel voorzien van een lichtstraat, welke van binnen uit daglicht geeft in de bouwdelen aan weerszijden. In deze centrale hal heeft de trap naar de verdieping een plek gekregen. Vanaf het bordes aan het eind van de trap zijn de slaapvertrekken bereikbaar via gangen welke middels openingen weer in verbinding staan met de vide.