cccccc

Home

Bureau

Woningen

Utiliteit

Bedrijven

Links

Contact

 

 

 

 

 

 

 

AUSMA ARCHITECTEN

AUSMA ARCHITECTEN                                            

Woonhuis te Nuis:

Het ontwerp van het oorspronkelijke woonhuis dateert van 1999 en is in de plaats gekomen van een vervallen boerderij. In navolging op de oude situatie, bestaat het plan uit de typologie van een hoofdschuur en bijschuur. De hoofdschuur bevat het woonhuis, de bijschuur bevat een dubbele garage. Tussen deze massa's is een beschutte binnenplaats ontstaan. De route naar de entree van het woonhuis loopt door de bijschuur en over de beschutte binnenplaats.

 

De woonkamer is in 2007 aan de westzijde uitgebreid met een vijverkamer. Het water was al aanwezig in de vorm van een natuurlijke poel. Deze is vergroot tot onder de vijverkamer.

Gekozen is voor een volledig glazen uitbouw, waarbij de glazen wanden doorlopen tot in de vloer. Zittend in deze kamer heb je het gevoel op te gaan in de natuur. Het water en de omgeving met zijn coulisselandschap zijn heel duidelijk aanwezig en waarneembaar.